Spēles apskats: Memfisas Grizzlies pret Ņūorleānas Pelicans 99:90

Secinājumi par Grizzlies

Neskatoties uz to, ka gadu gaitā Grizzlies spēlētāju rindas un treneru korpuss ir mainījies, komandas identitāte un spēles stils izmaiņas nav piedzīvojis.  Tās pamatā ir lēna tempa basketbols un cieša, neatlaidīga spēle aizsardzībā. Pēc 7. februāra komandas sastāvs ir kļuvis dziļāks un daudzpusīgāks, taču neskatoties uz to, redzēt Memfisu izslēgšanas spēlēs šīs sezonas ietvaros ir teju neiespējami. Kluba menedžmenta interesēs būtu, lai komanda nekāpj pārāk augstu turnīra tabulā, tādējādi pavairojot izredzes saglabāt savu šī gada drafta izvēli (ja Memfisas drafta izvēle nokrīt zemāk par 8., tā nonāk Bostonas rokās).  Redzēsim, kādu attīstības virzienu komanda izvēlēsies starpsezonā. Visloģiskāk būtu, ja komanda tiktu būvēta tieši  ar jauno spēlētāju drafta palīdzību, nākamās divas sezonas ieņemot maksimāli zemas vietas turnīra tabulā. Lai to veicinātu, vasarā vajadzētu aizmainīt Konliju un nepagarināt citus vērtīgus komandas spēlētājus, par jauno Grizzlies seju atstājot Džerenu Džeksonu Jr. Otrs variants ir saglabāt pašreizējo sastāvu, un censties pretendēt uz ieklušanu izslēgšanas spēlēs nākamajā sezonā, taču šāda komandas stratēģija nebūtu pārāk tālredzīga, ņemot vērā to, ka Grizzlies nav pats vilinošākais brīvo aģentu gala mērķis un patreizējā sastāva sasniegums varētu aprobežoties ar izstāšanos no izslēgšanas spēlēm pirmajā kārtā. 

Secinājumi par Pelicans

Pateicoties Deivisa paziņojumam par vēlmi tikt aizmainītam no Pelicans, abas puses nonākušas neparastā un neērtā situācijā, ko var pamanīt arī komandas darbībās laukumā. No komandas līdera, Deiviss ir kļuvis par spēlētāju, līdz ar kura ienākšanu Pelicans ģērbtuvē atmosfēra varētu kļūt neērta un saspīlēta. Taču šobrīd Pelicans jaunais mērķis varētu būt zaudēt pēc iespējas vairāk spēļu, lai iegūtu augstāku drafta izvēli, un šī valdošā gaisotne noteikti netraucēs sasniegt šo mērķi. Būtiski būtu, lai Deivss neiedzīvotos kādā nopietnā savainojumā, kas būtiski samazinātu  spēlētāja maiņas vērtību. Visticamāk, Ņūorleāna šo izrādi ar Deivisa sūtīšanu laukumā izbeigs kādu mēnesi pirms sezonas noslēguma, izslēdzot savainojumu gūšanas iespējamību. Šķiet, ka lielākais ieguvējs šajā situācijā varētu būt 2015. gada 3. drafta izvēle Džalils Okafors, kura karjiera nav iesākusies pārāk veiksmīgi un vairums basketbola pasaules šo spēlētāju jau uzskatīja par pārvērtētu bustu. Diemžēl spēlē pret Memfisu Džalils nepiedalījās neliela savainojuma dēļ, taču savās pēdējās sešās spēlēs Okafors spēja demonstrēt lielisku sniegumu, esot rezultatīvs un pildot komandas uzbrukuma galvenā ieroča funkcijas Deivisa prombūtnes laikā, tāpēc nebūtu slikti, ja šī tendence turpinātos arī pēc All Star pauzes. 

 Mača zvaigznes

Zvaigzne nr. 1
Joakims Noā (Grizzlies) 19 pt. 14 reb.

Nezinu, vai šī bija Noā atdzimšanas spēle, vai tikai uzplaiksnījums no pagātnes, bet tieši Joakims bija galvenais iemesls izcīnītajai uzvarai. Lai gan kājas vairs nav tik atsperīgas, kā kādreiz, un dažās epizodēs nācās izjust, kā ir tikt nobloķētam, Noā neatlaidība nesa rezultātu. Vairākkārt šis NBA veterāns izcīnīja atlecošās bumbas uzbrukumā, un šos reboundus pārvērta punktos. Katrs gūtais punkts vai veiksmīgā epizode tika emocionāli atzīmēta, tādejādi, uzmundrinot arī savus komandas biedrus.

Zvaigzne nr. 2
Maiks Konlijs (Grizzlies) 11 pt. 6 reb. 9 ast.

Konlijs šajā mačā daudz grozam neuzbruka, bet tik un tā bija nozīmīgs faktors komandas uzvarai. Joprojām Konlijs ir galvenais ball handlers komandā, kā arī saspēles diriģents, par ko liecina 9 rezultatīvās piespēles. Viennozīmīgi apspēlēja savu pretspēlētāju Drū Holideju abos laukuma galos. Konlija rēķinā arī būtisks realizēts caurgājiens ar sodu noslēdzošās ceturtdaļas izskaņā.

Zvaigzne nr. 3
Džastins Holidejs (Grizzlies) 15 pt. 5 reb.

Arī Džastins Holidejs šajā spēlē bija pārāks par savu brāli Drū. Visas spēles garumā izcēlās ar stabilu sniegumu, ar ko arī nopelnīta trešā vieta zvaigžņu topā. Šā mača stabilākais snaiperis, kurš spēja realizēt gan metienus no tālienes, gan pustālās distances. Šķiet, ka no sava iemīļotā laukuma stūra, nespēj aizmest garām.

Plus mīnus vienā teikumā

Džerens Džeksons Jr. (Griezzlies) +
Trīs ceturtdaļas spēlētājam biju pielicis mīnus zīmi, taču pēc lieliska pēdējā spēles nogriežņa, kurā tika gūti 10 punkti, realizējot nozīmīgus trīspunktniekus, Tripple J palika uzreiz aiz pirmā trijnieka.

Eivorijs Bredlijs (Grizzlies) +
Salīdzinot ar spēlēm, kuras redzēju Clippers kreklā, izskatās daudz pārliecinošāk uzbrukumā.

Sīdžejs Mails (Grizzlies) +
Ja turpinās būt precīzs no distances, tad Grizzlies veidojas labs snaiperu duets Mailsa un Holideja izpildījumā.
Džūlius Rendls (Pelicans) +/-
Daudz uzbruka grozam un darbojās ar bumbu, tādējādi pildot Deivisa funkcijas. Lai gan bija rezultatīvs, gana daudz kļūdījās un aizsardzībā nespēja noturēt pretspēlētājus.

Drū Holidejs (Pelicans) –
Lai gan brīžiem uzņēmās iniciatīvu, šķita pārāk pasīvs, turklāt nespēja būt labāks par savu tiešo pretspēlētāju Konliju.

Entonijs Deiviss (Pelicans) –
Nezinu, vai tas ir trenera uzstādījums, vai paša spēlētāja noskaņojums, bet maz uzņēmās iniciatīvu, spēlēja pasīvi un reti uzbruka grozam.

Spēles labākie momenti 

HAWKS
CAVALIERS
ROCKETS
HEAT
THUNDER
KINGS
CELTICS
MAVERICKS
PACERS
BUCKS
MAGIC
SPURS
NETS
NUGGETS
CLIPPERS
T-WOLVES
76ERS
RAPTORS
HORNETS
PISTONS
LAKERS
PELICANS
SUNS
JAZZ
BULLS
WARRIORS
GRIZZLIES
KNICKS
BLAZERS
WIZARDS

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Spēle, kas jāredz: Filadelfijas 76ers (28-16) pret Minesotas Timberwolves (21-22)

Augstkalnes duelis: Jūtas Jazz (26-22) pret Denveras Nuggets (31-14)

Līgas līderi pret labāko aizsardzību: Indiānas Pacers (38-19) pret Milvoki Bucks (42-14)