Latviešu veikums un spēles apskats. Sanantonio Spurs pret Bruklinas Nets. Rezultāts:117:114


Kurucs pret Bertānu

Lai gan abu latviešu spēles laiks šajā mačā bija gana ievērojams, tā nu sanāca, ka pirmajā ceturtdaļā viņu ceļi nekrustojās. Līdz ar Bertāna pirmo uznācienu laukumā, Kurucs devās rezervistu soliņa virzienā, savukārt otrās ceturtdaļas ievadā identiska situācija, tikai spēlētāji mainītām lomām. Taču pašā puslaika izskaņā, beidzot abi latvieši sastapās arī laukumā. Tā nu sanāca, ka spēlētāji sedza viens otru, un līdz ar pirmo pieskārienu bumbai, Kurucs devās taisnā ceļā pārbaudīt Bertāna aizsardzību. Lai gan bumba cauri tīkliņam neizkrita, tika fiksēts goltendings, līdz ar to punkti tika ieskaitīti. Skaidrs, ka abi latvieši zināja, kurš ir viņu pretspēlētājs, un abi vēlējās pacensties vairāk nekā parastā spēles epizodē. Šoreiz gan centība nospēlēja par sliktu Dāvim, jo bumba jau bija skarusi vairogu pirms Bertāna bloka. Taču duelis ilgi neturpinājās, jo jau pēc pavisam īsa brīža laukumu nācās pamest Kurucam. Drīz pēc tam, pa visam nevainīgā epizodē pie pārsistas uzacs tika Bertāns, par ko parūpējās komandas biedrs Derouzens. Abi devās pēc atlecošās bumbas un neveiklā sadursmē Demāra elkonis saskārās ar Bertāna seju. Šis incidents gan neliedza Bertānam turpināt maču, un latvietis iztika vien ar plāksteri.
Atskatoties uz maču statistikas cipari liecina, ka Kurucam tas bijis labāks, lai gan metienu precizitāte nebija pārāk augsta nevienam no abiem spēlētājiem. Interesanti, ka spēles ievadā, tieši Kurucs no četriem komandas uzbrukumiem noslēdza trīs, tiesa gan, ne pārāk sekmīgi, pirmos metienus raidot garām. Arī Bertāns spēja būt precīzs tikai savā ceturtajā mēģinājumā, kas arī izrādījās vienīgais precīzais latvieša metiens visā spēlē. Taču neskatoties uz slikto precizitāti, abi spēlētāji aizvadīja pieklājīgu maču, ietekmējot maču pozitīvi citos veidos. Kurucs lieliski cīnījās par atlecošajām bumbām abos laukuma galos, savukārt līgas precīzākais snaiperis Bertāns ir sācis izpelnīties lielāku pretinieku aizsardzības uzmanību, kas rada vairāk brīvas vietas Dāvja komandas biedriem, kurus latvietis spēj apgādāt ar precīzām piespēlēm. Latviešu lāzeram pēc uguņošanas iepriekšējās divās spēlēs, veiksmes metienos no spēles pietrūka. Lai gan metieni tika raidīti no salīdzinoši labām pozīcijām, vairumā gadījumos bumba izgriezās no stīpas, neizkrītot cauri groza tīkliņam.




Mača zvaigznes

Pirmā zvaigzne Deriks Vaits (Spurs) 26 pt., 6 ast.

Šīs spēles pozitīvākais pārsteigums ir Deriks Vaits. Ja godīgi par Vaitu neko daudz nezināju, tāpēc pēc spēles nācās papētīt nedaudz sīkāk šī spēlētāja izcelsmi. Varētu teikt, ka Deriks Vaits ir kārtējais Sananatonio izraktais spēlētājs, kurš kā 2017. gada 29. draftētais spēlētājs, pagājušajā sezonā NBA aizvadīja vien 17 spēles laukumā pavadot mazāk kā 10 minūtes. Mareja trauma un Pārkera došanās prom Vaitam ir devusi izdevību apliecināt sevi, ko spēlētājs arī dara, šobrīd pildot Spurs pamata saspēles vadītāja funkcijas.
Pievēršoties spēlei, no pirmajiem desmit Spurs punktiem Vaits savā kontā ierakstīja astoņus. Taču drīz vien Vaitam nācās doties laukuma malā, jo spēles pirmajās piecās minūtēs tika iekrāti divi noteikumu pārkāpumi. Arī mača turpinājumā Vaitu turpināja vajāt piezīmju nasta, kas limitēja viņa spēles laiku. Trešā piezīme tika nopelnīta 3 minūtes pirms puslaika pārtraukuma, bet ceturtā jau pa visam īsi pēc puslaika pārtraukuma. Lai gan pēc šīm piezīmēm Popovičs saspēles vadītāju nomainīja, tas Vaitam netraucēja arī limitētā laikā atstāt pozitīvu iespaidu uz komandas sniegumu. Spēles svarīgākajos brīžos, kas risinājās pēdējā ceturksnī, Vaits bija svarīgs faktors, kas nosvēra mača svara kausus par labu Spurs. Vaits punktus guva pats, kā arī atrada Aldridžu izdevīgās pozīcijās groza tuvumā, tādējādi ļaujot Sanantonio pārņemt un nosargāt vadību saspringtajā spēlē.

 Otrā zvaigzne Diandželo Rasels (Nets) 25 pt., 5 reb., 9 ast.

Diandželo Rasels palika vien dažu veiksmīgāku metienu attālumā no tā, lai tiktu pie pirmās zvaigznes goda, taču šie metieni mača galotnē netika realizēti, līdz ar to arī komanda cieta neveiksmi. Taču ja atskatās uz pirmajām trīs ceturtdaļām, tad ir skaidrs, kāpēc šis spēlētājs ir iekļauts All Star mača dalībnieku skaitā. Spēlētājs pārsvarā grozam uzbrūk no tālās un pustālās distances, taču tā kā to dara sekmīgi, tad pamata kritikai šādu metienu izvēlei nav. Ņemot vērā, ka pretspēlētājs Vaits iedzīvojās piezīmju problēmās, tad Rasels bija labākais spēlētājs pirmajā puslaikā. Jā, ceturtajā ceturksnī, kad izšķīrās spēles liktenis, vairākas reizes netika trāpīti metieni, kas pirmajā spēles nogrieznī bija precīzi. Taču kopumā, stabils un pozitīvi pamanāms sniegums. Vienīgais mīnuss, spēle caurgājienos. Taču ievērības cienīgs fakts ir tas, ka arī bez caurgājiena Rasels spēj būt tik ļoti produktīvs.

Trešā zvaigzne LamarkussAldridžs (Spurs) 20 pt., 13 reb.

Noteikti, šī nebija pati spilgtākā spēle Aldridža izpildījumā, taču noslēdzošā ceturkšņa izšķirošajos momentos Lamarkuss parādīja līdera cienīgu sniegumu, un guva 7 punktus, nosverot uzvaras svaru kausus par labu savai komandai. Par mača izšķirošo pagrieza punktu gribētos saukt epizodi, kad nepilnu minūti pirms mača noslēguma Aldridžs pēc Vaita piespēles spēja gūt 2 punktus ar sodu, palielinot pārsvaru līdz +4 Spurs labā.  

Plus mīnus vienā teikumā

Petijs Milzs (Spurs) +

Lieliski izmanto savu pieredzi un pvilka komandu brīžos, kad Vaitam piezīmju sloga dēļ nācās pamest spēli.

Džerets Alens (Nets) +

Kustīgs, atlētisks jaunās paaudzes centrs, kurš bezbailīgi dodas bloķēt pretinieku spēlētajus. Pozitīvi pārsteidza plašais uzbrukuma arsenāls, kā arī pārliecinoši realizētais vienīgais izmestais trīspunktnieks.

Demarī Kerols (Nets) +

Labs pieneslums no soliņa, kas atainojās gan gūtajos punktos, gan darbībās aizsardzībā.

Demārs Derozens (Spurs) -

Pirmā spēle pēc savainojuma ar ierobežotu minūšu skaitu, tāpēc arī neskatoties uz blāvo sniegumu, netika ievietots ēnas spēlētāju sarakstā.

Secinājumi par Spurs

Līdzīgi kā iepriekšējā stāstā aprakstītā Jūta, arī Sanantonio Spurs ir pašā mežonīgo Rietumu epicentrā, kurā 5 veiksmīgu spēļu sērija var ievest starp labākajām četrām konferences komandām, savukārt 5 zaudējumi var izmest ārpus labāko astotnieka. Kopš decembra uzņemtais komandas temps ir labs, un domāju, ka Spurs vajadzētu saglabāt savu vietu izslēgšanas spēļu zonā, taču diez vai krietni augstāk par piekto vai sesto vietu izdosies uzrāpties. Komandai ir viens no visu laiku labākajiem basketbola treneriem, divi meistarīgi līderi un veterāni, kas stabilizē komandas sniegumu. Šāda kombinācija var nest uzvaras ne tikai regulārajā sezonā, bet arī palīdzēt aizķerties izslēgšanas spēlēs ilgāk par pirmo kārtu, jo īpaši zinot līdzīgo spēku samēru Rietumos.

Secinājumi par Nets

Interesanti, ka Bruklina jau šobrīd ir izcīnījusi tik pat uzvaras, cik visā pagājušajā sezonā kopā. Neskatoties uz zaudējumu Sanantonio, Nets joprojām saglabā gana stabilu 6. vietu Austrumu konferencē, taču redzēsim cik lielu iespaidu uz komandas sniegumu atstās Didvudija trauma, un vai komanda nenonāks dziļākā zaudējumu bedrē. Ja ne, tad Bruklina ir taisnā ceļā pretī pirmajām izslēgšanas spēlēm pēdējo četru sezonu laikā. Taču pat ja zaudējumu sērija ieilgst garāka, nez vai Nets izdotos izkrist no labāko astotnieka. Heat, Hornets, Pistons un Wizards ir tuvāko Nets konkurentu saraksts. Trim komandām no šī saraksta ir jāaizvada labāka atlikusī sezonas daļa nekā Bruklinai, lai kas tā tiktu izstumta no play off zonas, un es to īsti nespēju iedomāties. Ja viss ritēs pēc Bruklinas plāna, tad jau šajā pavasarī varam sagaidīt trešo latvieti, aiz Andra Biedriņa un Dāvja Bertāna, kurš debitēs NBA izslēgšanas spēlēs!

Džinobili sikspārņi 

Interesants imcidents mačā izcēlās pēc ceturtās aizvadītās mača minūtes, kad spēle tika pārtraukta. Iemsls šim pārtraukumam bija... sikspārņi. Jā, tieši tā. Vairākas minūtes trīs sikspārņi rinķoja virs spēles laukuma, tādējādi neļaujot turpināt maču. Arī šo radībiņu notveršana bija gana neveikla un neveiksmīga, līdz ar to sanākušie skatītāji sāka saukt pēc Manu Džinobili, kurš pirms vairākām sezonām līdzīgā situācijā gana ātri tika galā ar lidojošo radībiņu. 


HAWKS
CAVALIERS
ROCKETS
HEAT
THUNDER
KINGS
CELTICS
MAVERICKS
PACERS
BUCKS
MAGIC
SPURS
NETS
NUGGETS
CLIPPERS
T-WOLVES
76ERS
RAPTORS
HORNETS
PISTONS
LAKERS
PELICANS
SUNS
JAZZ
BULLS
WARRIORS
GRIZZLIES
KNICKS
BLAZERS
WIZARDS


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Spēle, kas jāredz: Filadelfijas 76ers (28-16) pret Minesotas Timberwolves (21-22)

Augstkalnes duelis: Jūtas Jazz (26-22) pret Denveras Nuggets (31-14)

Līgas līderi pret labāko aizsardzību: Indiānas Pacers (38-19) pret Milvoki Bucks (42-14)