Spēle, kas jāredz: Filadelfijas 76ers (28-16) pret Minesotas Timberwolves (21-22)


Spēle, kuras ietvaros tiekas šīs sezonas skaļākā maiņas darījuma abas iesaistītās komandas. Jau īsi pirms sezonas sākuma mēdijos pavīdēja ziņas, ka tikai vēl pagājušajā sezonā no Čikāgas Bulls iegūtais Džimijs Batlers, vēlas pamest Timberwolves un pievienoties kādam citam vilku baram. Lai gan kuluāros šāda  ziņa izskanēja tikai vēlā septembrī, pats Batlers norādīja, ka komanda, ieskaitot treneri/ ģenerālmenedžeri Tomu Tibido, par viņa vēlmi jau bija informēti teju vai uzreiz pēc sezonas beigām. Tibido, kurš bija Batlera treneris arī Čikāgā, izlikās to nedzirdam, cerot, ka Batlers mainīs savas domas un paliks komandā vismaz līdz šīs sezonas beigām. Taču tā nenotika, un pienākot janvāra vidum, Minesotā vairs nav ne Batlera, ne paša Tibido, kurš pagājušās nedēļas sākumā šķīrās no abiem saviem amatiem neskatoties uz to, ka kopš Batlera aizmainīšanas komanda rādīja labu sniegumu. Tibsa atlaišana gan netika pamatota ar sportiskajiem rezultātiem, bet to, ka viņš nebija un nekad nav bijis pati populārākā figūra Minesotas fanu acīs. Viss bija nonācis tik tālu, ka pirms mājas spēlēm, Tibido tika izsvilpts no fanu puses.


Citi potenciālie iemesli Tibido atlaišanai

Nu par T-Wolves jauno stūrmani kļuvis tikai 32 gadus vecais Tibido asistents Rajens Sanders, kurš jau savā pirmajā spēlē iegājis līgas vēsturē kā jaunākais galvenais treneris, kurš uzvarējis NBA spēli. Vēl tikai pirms dažām sezonām Rajena pienākums treniņos bija stāvēt zem groza uz piespēlēt bumbas Taunsam un Viginsam, taču nu viņam šiem pašiem puišiem ir jāstāsta un jāmāca, ko darīt laukumā, kā arī jānorāda uz viņu kļūdām. Pagaidām izskatās, ka tā nav problēma un visi šīs pārmaiņas uztvēruši pozitīvi, taču laiks rādīs, vai šis plāns strādās ilgtermiņā.


Komanda atzīmē Sandersa pirmo uzvaru galvenā trenera amatā

Batlera maiņas darījumā, Filadelfija pretējā virzienā nosūtīja Robertu Kavingtonu un Dario Sariču. Kavingtons, vēl Tibido laikā, kļuva var nozīmīgāko figūru komandas aizsardzībā, kā arī nesa lielu pienesumu uzbrukumā, ieņemot vietu komandas starta pieciniekā. Šobrīd Roberts ir traumēts, taču nedomāju, ka Kavingtona produktivitāte samazināsies jaunā trenera vadībā. Savukārt Dario Saričs komandas soliņu ir padarījis vēl kvalitatīvāku, caurmērā gūstot 10 punktus spēlē, iesaistoties spēlēs no T-Wolves rezervistu soliņa. 


Lai gan 76ers “Trust the Process” ar Batlera iegūšanu, šķietami, nonācis savā beigu stadijā, izskatās, ka Filadelfijā lietas nenorit tik gludi kā sākotnēji paredzēts. Kopš maiņas darījuma, Filadelfijas “Lielā trijnieka”  spēlētāju vārdi regulāri tiek viļāti un mīcīti  dažādos mēdijos. Pirmais šādu godu izpelnījās Džoels Embīds, kurš norādīja, ka pilnībā nav pieradis pie jaunās lomu pārdales, un laukumā nejūtas pārāk ērti. Nākamais rindā bija Bens Simonss, kurš tika kritizēts par to, ka uzbrukumus spēj noslēgt tikai no groza apakšas, un divu sezonu laikā nav izmetis teju nevienu metienu no distances. Tam visam klāt tika piemests fakts, ka Bens un Džimijs nav pārāk saderīgi laukumā, jo abi lielāko produktivitāti nes ar bumbu rokās. Izskanēja pat ieteikums, ka Simonsam vajadzētu iesaistīties spēlē no rezervistu soliņa, un pat tāds variants, ka Filadelfijai viņš jāaizmaina. Un protams, kur nu bez Batlera.. Izrādās, ka kādā no komandas video sesijām, Batlers pārmetis Braunam savu lomu komandas uzbrukumā, norādot, ka vēlas tikt izmantots vairāk. Pats Brauns gan centies nogludināt visas intrigas, norādot ka viņam neesot iebildumu pret šādu spēlētāju reakciju, un ka tas tikai pierādot, spēlētāja vēlmi uzvarēt. Neskatoties uz šo negatīvisma dubļu lavīnu, kuru daļēji radījuši paši spēlētāji, daļēji mēdiji, pats svarīgākais ir tas, ka komanda joprojām turpina izcīnīt uzvaras, un atrodas Austrumu konferences galvgalī.


Neskatoties uz visām intrigām, kas norisinājušās ārpus spēles robežām, visvairāk gaidu Karla Entonija Taunsa un Džoela Embīda dueli. Abi centri rāda neticamu sniegumu laukumā, tāpēc būs interesanti pavērot spēlētāju savstarpējo dueli laukuma abos galos!


Spēles norises laiks: Trešdiena, 2:00. 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Augstkalnes duelis: Jūtas Jazz (26-22) pret Denveras Nuggets (31-14)

Līgas līderi pret labāko aizsardzību: Indiānas Pacers (38-19) pret Milvoki Bucks (42-14)