Līgas līderi pret labāko aizsardzību: Indiānas Pacers (38-19) pret Milvoki Bucks (42-14)


Līgas labākā aizsardzība bez Oladipo.


23. janvārī Indiānas Pacers savās mājās uzņēma Toronto Raptors, un lai gan spēle pret tabulas augstāk esošo kaimiņu tika uzvarēta, Indiānas faniem šis mačs raisīja skumjas nevis prieku.  Komandas zvaigzne un līderis Viktors Oladipo guva ceļgala savainojumu, kas spēlētājam liegs atgriezties laukumā šajā sezonā, un iespējams, var likt izlaist nākamās sezonas ievadu. Nākamajos mačos pēc Oladipo savainojuma, Pacers piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, turklāt trīs no zaudējumiem tika piedzīvoti pret komandām, kuras šosezon biežāk zaudējušas nekā uzvarējušas. Taču neskatoties uz to, kluba menedžments neizdarīja pārsteidzīgus lēmumus, pārdzīvojot trade deadline periodu bez pārmaiņām. Šķiet, ka pacietība ir atmaksājusies, un nu jau kopš 2. februāra komanda nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu, izcīnot sešas uzvaras pēc kārtas.


 Taču neskatoties uz neiesaistīšanos maiņu darījumos, komandai tomēr izdevās papildināt sastāvu ar vērtīgu veterānu. Veslijs Metjūzs, kura vārds figurēja Latvijas basketbola fanu nozīmīgākajā spēlētāju maiņas darījumā NBA vēsturē, no Dalasas nonāca Knicks rīdzībā. Taču  Ņujorkas ilgtermiņa plānos spēlētājs neietilpa, tāpēc tika atbrīvots no līguma saistībām, un Indiāna kļuva par Metjūza trešo komandu šajā sezonā.

Paliekot bez Oladipo, komandas sastāvā vairs nav izteikta līdera, taču Indiānai netrūkst labu un talantīgu spēlētāju. Horvāts Bojāns Bogdānovičs ir kļuvis par komandas galveno spēku komandas uzbrukumā, pagājušās nedēļas ietvaros izpelnoties arī konferences spēlētāja godu. Savukārt Mails Tērners ir balsts, ap kuru tiek būvēta visas līgas labākā aizsardzība. Jaunais centrs ir starp līgas līderiem bloķētajos metienos, caurmērā, vienas spēles ietvaros Tērners pretiniekus nosūta mājās trīs reizes. Ar double double statistikas ailes regulāri aplaimo Domantas Sabonis, kurš, lai gan spēlēs iesaistās no rezervistu soliņa, ir viens no galvenajiem komandas ieročiem abos laukuma galos. Pēc Veslija Metjūza piesaistīšanas, Indiānas aizsargu līniju veido četri pieredzes bagāti spēlētāji. Komandas saspēli nodrošina Derens Kolisons un Korijs Džozefs, bet otrā numura pozīcijā, bez jau pieminētā Metjūza, spēlē Tajrīks Evans. 

Līgas līderi un potenciālais MVP


Ciemos uz Indiānu dosies Austrumu konferences un visas līgas līderi Milvoki Bucks, ar galveno MVP balvas pretendentu Janni Antetokumpo priekšgalā, kurš šajā sezonā ir neapturams. Bucks starpsezonā noslēdza vienošanos ar 2015. gada līgas labāko treneri Maiku Budenholzeru, kurš šādu atzinību izpelnījās esot Atlantas Hawks pēdējās desmitgades veiksmīgākās komandas galvenais stūrmanis. Salīdzinot ar pērno sezonu, komanda ir piedzīvojusi strauju izaugsmi, par ko, galvenokārt, var pateikties tieši Budenholzeram un viņa izvēlētajam spēles stilam. Panākumu atslēga slēpjas tajā, ka Austrumu konferences Visu zvaigžņu spēles komandas kapteinim apkārt ir sapulcināti spēlētāji, kuru specialitāte ir metienu realizēšana no distances. Milvoki šajā sezonā var lepoties, ka bija pirmā komanda visā līgā,

kura sasniedza 40 uzvaru robežu un joprojām veiksmīgi turpina virzīties uz priekšu. Tā vien šķiet, ka šī varētu būt sezona, kad līgas MVP un gada treneris ir vienas komandas pārstāvji.

Bez jau pieminētā Visu zvaigžņu spēles kapteiņa Antetokumpo, Bucks krāsas visu zvaigžņu spēlē pārstāvēs arī Kriss Midltons. Midltons jau ierasti ir otrs rezultatīvākais spēlētājs Bucks sastāvā, tāpēc nav pārāk liels pārsteigums, ka tieši viņš ir ieguvis vietu zvaigžņu spēles sastāvā. Komandas snaiperu funkcijas pilda ne tikai aizsargi Malkolms Brogdons un Tonijs Snels, bet arī garie spēlētāji, kā Ersans Iliasova, Brūks Lopezs un no Pelicans iemainītais Nikola Mirotičs, kurš gan savainojuma dēļ savai jaunajai komandai vēl nav spējis palīdzēt. Īpaši pateicoties garā gala snaiperiem, Antetokumpo tiek radīta brīvāka vieta groza tuvumā, kur grieķis vismeistarīgāk spēj noslēgt savas komandas uzbrukumus.




Skaidrs, ka abām komandām motivācija uzvarēt šo spēli nebūs jāmeklē, jo kā vienai, tā otrai, tuvākās sekotājas min cieši uz papēžiem. Milvoki līderpozīcijas apdraud Toronto Raptors, kuriem ir tik pat uzvaras cik  bukiem, taču par diviem zaudējumiem vairāk. Savukārt Indiānas Pacers pakausī elpo divas zvaigžņotākās un talantīgākās Austrumu komandas, Filadelfijas 76ers un Bostonas Celtics, kuras ir ļoti motivētas pakāpties turnīra tabulā augstāk. 

HAWKS
CAVALIERS
ROCKETS
HEAT
THUNDER
KINGS
CELTICS
MAVERICKS
PACERS
BUCKS
MAGIC
SPURS
NETS
NUGGETS
CLIPPERS
T-WOLVES
76ERS
RAPTORS
HORNETS
PISTONS
LAKERS
PELICANS
SUNS
JAZZ
BULLS
WARRIORS
GRIZZLIES
KNICKS
BLAZERS
WIZARDS


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Spēle, kas jāredz: Filadelfijas 76ers (28-16) pret Minesotas Timberwolves (21-22)

Augstkalnes duelis: Jūtas Jazz (26-22) pret Denveras Nuggets (31-14)