Atskats uz spēli. Jūtas Jazz pret Denveras Nuggets. Rezultāts: 114:108



Mača zvaigznes

Pirmā zvaigzne: Donavans Mičels (Jazz)

Lai gan spēle tika iesākta gana pieticīgi, pirmajā ceturksnī realizējot tikai vienu precīzu metienu, spēles turpinājumā Mičels, jeb Spaiders (iesauka, kuru spēlētājs pats sev piedēvējis), kļuva par mača MVP. Pirmajā puslaikā Jūta uguņoja no tālās distances, un šajā uguņošanā savu artavu deva arī Donavans. Tuvojoties otrās ceturtdaļas noslēgumam, Mičels īsā laikā salādēja trīs no trijiem izmestajiem tālmetieniem, kopumā, mačā realizējot 6 no 10 trīspunktniekiem. Arī caurgājienos Spaiders un viņa eurostep bija neapturama kombinācija, neatkarīgi no tā, kurš spēlētājs bija sedzēja lomā. Lai gan Donavana spēja gūt punktus un izkārtot ērtas situācijas komandas biedriem vairs nav nekāds pārsteigums, negaidīta šķita tik veiksmīga spēle aizsardzībā. Bloķēti metieni, pārķertās bumbas, skatītāju iesaistīšana spēlē, lai palīdzētu izprovocēt Denveras kļūdu pie auta izspēles, turklāt tas viss spēles izšķirošajās epizodēs. Nebūšu pārsteigts, ja Mičela rādītais sniegams janvārī varētu tikt atzīts kā labākais starp visiem Rietumu konferences spēlētājiem. Veiksmi treneriem un žurnālistiem, kuriem jāizvēlas zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvi, jo starp zvaigžņotajiem Rietumu konferences aizsargiem nu ir pieskaitāms arī Jūtas uzbrukuma līderis.

 
Mičela performance 

Otrā zvaigzne: Rūdijs Gobērs (Jazz)

Gobēra vērtība Jūtas uzvarās ir statistikas ailēs neizmērāma. Jau tikai Rūdija reputācija vien pretspēlētājiem liek pieņemt sasteigtus lēmumus uzbrukumā, izmetot ne tos pašus ērtākos metienus. To apliecināja arī šī spēle, un nereti neērtās situācijās nonāca ne tikai tiešais pretspēlētājs Jokičs, bet arī ārējās līnijas spēlētāji, kuru caurgājieni bieži beidzās ar sarežģītiem flouteriem, nevis vieglu finišu groza tuvumā. Ņemot vērā, ka mača sākumā savstarpējā konflikta dēļ no spēles tika izraidīts Deriks Feivors un Mails Plamlijs, Denveras rindās neatradās neviens gana spēcīgs vīrs, kurš vienatnē spētu tikt galā ar francūzi otrā laukuma pusē. Nuggets zonas aizsardzībai nācās spēlēt nedaudz ciešāk ap soda laukumu un Gobēru, tādā veidā radot brīvākus metienus Jūtas snaiperiem. Taču bieži vien arī pēc neprecīziem metieniem, bumba nonāca Jūtas rīcībā vai izkrita cauri tīkliņam pēc pielabota metiena, jo Gobērs saimniekoja zem Denveras groza, izcīnot 7 atlecošās bumbas uzbrukumā, no kurām dažas bija ļoti būtiskas un izšķirošas uzvarētāja noteikšanai.

Trešā zvaigzne: Džej Krauders (Jazz)

Pieņemt lēmumu, kurš spēlētājs būtu pelnījis ieņemt trešās zvaigznes godu bija sarežģīti`, taču ja uzvarošās komandas spēlētājs mača izšķirošās ceturtdaļas ietvaros spēj realizēt divus trīspunktu metienus ar noteikumu pārkāpumu (tiesa, otrajā piegājienā soda metiens netika realizēts), tad ir diez gan grūti šo spēlētāju neatzīt kā vienu no labākajiem mačā. Krauders nodrošināja arī to, lai mačā valdītu play off spēles atmosfēra, provocējot pretiniekus un uzkurinot savus komandas biedrus.

Kraudera dunka Jokičam

Ēnas pusē

Ēna nr. 1: Džamals Marejs (Nuggets)

Viennozīmīgi, Marejs bija spēlētājs, kurš parādīja visblāvāko sniegumu, neesot pat tuvu saviem vidējiem sezonas rādītājiem. Vien 9 punkti 11 izmestajos metienos ir vājš sniegums otrās spēcīgākās Rietumu komandas vienam no līderiem. Diez gan daudz sanāca spēlēt pret Mičelu. Diemžēl jāsecina, ka vismaz šajā spēlē, Marejs nespēja izrādīt pietiekamu konkurenci jaunajai Jazz zvaigznei, zaudējot savstarpējā cīņā abos laukuma galos. Noteikti, ka nākamajā tikšanās reizē, Marejam būs ko

Ēna nr. 2: Pols Milsaps (Nuggets)

Aplūkojot Milsepa karjeras kopējo rezumē, šķita krietni savādi, ka četrkārtējs zvaigžņu spēles dalībnieks, kuram ir vērā ņemama pieredze un panākumi izslēgšanas spēlēs, laukumā nebija pamanāms. Milsaps spēles protokolā 18 nospēlētajās minūtes atzīmējoties vien ar 2 punktiem un 5 atlecošajām bumbām. Slēdzot līgumu par 30 miljoniem sezonā, Denvera noteikti gaidīja nedaudz lielāku pienesumu no šī veterāna šāda tipa spēlēs, kad kādam no līderiem spēle nevedās un ir nepieciešams kāds, kurš spēj nest papildu pienesumu komandas uzbrukumā.

Ēna nr. 3: Nikola Jokičs (Nuggets)

Zinu, ka kādam var šķist nesaprotami, kāpēc starp spēles trīs nemanāmākajiem spēlētājiem būtu jāliek vīrs, kurš guva 28 punktus un savāca 21 atlecošo bumbu. Taču statistikas ailēs ielūkojos tikai pēc spēles un īsti nespēju noticēt tam, ka Jokičs savācis šādu statistiku. Skatoties spēli šķita, ka Gobērs ir neitralizējis serbu un šajā duelī dominē, taču statistikas ailes liek domāt pretējo. Jāatzīst gan, ka ceturtajā ceturtdaļā Jokičs veica nelielu izrāvienu, gūstot 5 punktus pēc kārtas, un beidzot realizējot savu pirmo un vienīgo realizēto trīspunktnieku no septiņiem mēģinājumiem, taču tā kā visas spēles gaitā Džokers manā atmiņā nepalika ar pozitīvām darbībām, ar šo izrāvienu bija par maz, lai es viņu ieceltu mača zvaigžņu statusā. Domāju, ka šī ne tuvu nebija jaunā talanta labākā spēle.  

Vienā teikumā

Vils Bārtons (Nuggets) Spēlēja ar lielu enerģiju, kritiskos brīžos turēja Denveru spēlē.
Gerijs Hariss (Nuggets) Lai gan pēc traumas sadziedēšanas, taču ļoti pamanāms. Grozam uzbruka ar labu precizitāti.
Rikijs Rubio (Jazz) Pašā ievadā noteica spēles toni, uzbrūkot grozam nekļūdīgi un gūstot 8 punktus pirmajās 5 minūtēs, tādējādi noņemot spiedienu no Mičela pleciem.

Plamlija un Faivorsa saķeršanās

Secinājumi par Jazz

Jūta ir komanda, kuras spēles izdevies redzēt visbiežāk, un no redzētā var secināt, ka komandas sniegums uzbrukumā kļūst arvien stabilāks un kvalitatīvāks, par ko lielā mērā jāpateicas Donavanam Mičelam. Ja komanda turpinās demonstrēt šādu sniegumu un iztiks bez traumām, sezonas izskaņā Jazz vārdam vajadzētu  būt 8 labāko Rietumu komandu pulkā, taču jāatzīst, ka konkurence rietumos ir milzīga, un sezonas noslēgumā būs vismaz 3 komandas, kuras būs palikušas ārpus izslēgšanas spēlēm, lai gan būtu pelnījušas tur atrasties. Ņemot vērā, ka Jūtas panākumu atslēga ir spēle aizsardzībā, neviena komanda, izņemot Goldensteitu, kurai varētu būt vienalga pret ko spēlēt, nebūtu priecīga sastapt šo komandu izslēgšanas spēlēs.

Secinājumi par Nuggets

Lai gan vairākiem Denveras līderiem spēle pārāk nevedās, skatoties uz komandas sniegumu uzbrukumā šajā sezonā, var secināt, ka talants uzbrukumā ir pietiekams. Februārī gaidāma arī Aizejas Tomasa atgriešanās, tāpēc būs interesanti pavērot, kas no šī kādreizējā All Star spēlētāja palicis pāri. Taču viens ir skaidrs, ka Aizeja komandas aizsardzību neuzlabos, kas ir lielākais Denveras klupšanas akmens. Bez kvalitatīva aizsardzības tipa spēlētāja piesaistes, manuprāt, komandai varētu būt sarežģīti tikt pārāk tālu izslēgšanas spēlēs, pat ja tiek saglabāta vieta starp četrām labākajām konferences komandām. Taču ielūkojoties komandas spēlētāju pieteikumā, komandas lielākie panākumi vēl varētu būt tikai priekšā, ņemot vērā gados jauno sastāvu un to, ka starpsezonā komandai ir iespēja atbrīvot 30 miljonus algu sarakstos, ja netiks pagarināts līgums ar Polu Milsapu. Vēl par X faktoru var kļūt šogad datētais Maikls Porters Jr., kurš no top prospekta draftā nokrita līdz Denveras izvēlei nopietnās muguras traumas dēļ.

HAWKS
CAVALIERS
ROCKETS
HEAT
THUNDER
KINGS
CELTICS
MAVERICKS
PACERS
BUCKS
MAGIC
SPURS
NETS
NUGGETS
CLIPPERS
T-WOLVES
76ERS
RAPTORS
HORNETS
PISTONS
LAKERS
PELICANS
SUNS
JAZZ
BULLS
WARRIORS
GRIZZLIES
KNICKS
BLAZERS
WIZARDS

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Spēle, kas jāredz: Filadelfijas 76ers (28-16) pret Minesotas Timberwolves (21-22)

Augstkalnes duelis: Jūtas Jazz (26-22) pret Denveras Nuggets (31-14)

Līgas līderi pret labāko aizsardzību: Indiānas Pacers (38-19) pret Milvoki Bucks (42-14)